Michiel's BigLog

27 January 2005

Een nieuw leven

Let maar niet meer op die gekke aftel-klok hier rechts. De natuur valt niet te voorspellen. Vandaag ben ik Vader geworden en Yasmara is Moeder. Samen met Orion zijn we nu een gezinnetje. Orion kijkt heel blij, en slaapt de meeste tijd rustig.

Tijdens het bevallen keek Yasmara niet zo blij, en kneep mij zo hard in mijn hand dat ik mijn vinger gekneust heb. Mijn ribben doen ook pijn van haar knokkels, maar ik denk dat dit alles niets is vergeleken bij wat zij heeft moeten doorstaan vanmiddag. Een fenomenale prestatie. Ik zag het voor het eerst en was onder de indruk. Dus dit is wat vrouwen doormaken. Ik dank God op mijn blote knieeen dat ik als man ben geboren... :)


Eigenschappen

naam: Orion Christian
gewicht: 3190 gram
geboortetijd: 27 januari 2005 om 15:55
geboorteplaats: Oranjestad, Aruba


Binnenkort wel meer foto's en verhalen, nu ga ik slapen.

Zie in ons fotoalbum de sectie 'Orion'.
De betekenis van de naam Orion in detail, natuurlijk op WikiPedia

19 January 2005

Micro$oft geheimen

Uit de Microsoft (b)analen: dit verhaal over de registry. De wat? De registry. Dat is het bestand op je computer waar microsoft alles over jou en je computer in opslaat, en waar alleen zeer ervaren personen in mogen kijken en niemand iets in mag veranderen. Behalve wanneer je een probleem met je computer hebt. Hé, maar ik heb heel vaak een probleem met mijn computer!

Uit: I Thought We Weren’t Supposed to Change Settings in the Registry?
"Warning: Don’t ever change a value in the registry. Ever. We know we just told you to do that, but would you jump off a cliff if we told you to? Don’t ever change a value in the registry. Don’t even say the word registry. We know a guy once who said the word registry, and three days later he was hit by a bus. True story. As a matter of fact, you shouldn’t even have a registry on your computer. If you suspect that you do have a registry on your computer, call us and a trained professional will be dispatched to your office to remove the registry immediately. If you accidentally touch the registry, wash your hands with soap and water and call a doctor. Do not swallow the registry or get it in your eyes!"

Hoe Google echt werkt

Ik was altijd heel benieuwd hoe Google het toch voor elkaar kreeg om zoveel pagina's te bekijken in zo een korte tijd. En nu weet ik het: met getrainde duiven.

Lees meer over de PigeonRank technologie.

11 January 2005

Baby tijd

Nog maar een paar weken. Zie hiernaast voor de babyklok, die de seconden tot 26 februari aftelt. Nog 45 dagen!

07 January 2005

Arubaanse (t)issues

Vanavond is er een lezing over wetten in het Koninkrijk, en vooral de relatie tussen Arubaanse en Nederlandse wetten. Een gerelateerd onderwerp dat op Aruba meer stof heeft doen opwaaien dan Ivan de orkaan: het homohuwelijk. Twee getrouwde vrouwen (met elkaar bedoel ik dan) kwamen op Aruba wonen afgelopen November. Zij wilden zich graag inschrijven in het bevolkingsregister. De betreffende ambtenaar fronste zijn wenkbrauwen, dacht even goed na, en zei: 'Sorry, dat kan niet, want U bent geen man en vrouw'.
Tja, je verwacht dan dat een leidinggevende zegt: ja, maar de Nederlandse wet staat tegenwoordig een homohuwelijk toe, U bent hier in feite in (een deel van) Nederland, dus mag men zich hier inschrijven. Helaas.

klik om te vergroten

En wat vind jij van het homohuwelijk, Blue?
De dames moesten maar een rechtszaak beginnen. En gelukkig maar, zij deden dat ook! Op 18 november vond deze plaats, tegen het Land Aruba. De minister van Justitie hier is er erg duidelijk over: jullie mogen trouwen, maar we hebben liever niet dat jullie hier wonen. Op 9 december besloot de (Nederlandse) rechter anders: er is geen wet die het deze mensen zou verbieden zich in te schrijven, en dus moet het worden toegestaan.

Inmiddels stonden de kranten, de televisie en de straten vol van gepraat over wel of niet homo-huwelijk. Aruba ligt een beetje achter op Nederland (of op Amsterdam in elk geval). Homo's op Aruba zijn single, of wonen samen met 'een huisgenoot'. Die zal dan wel een fake kamertje hebben waar hij elke nacht even de lakens door elkaar moet schudden, voor als minister Rudy Croes (de man met de baard bovenop zijn hoofd) de volgende dag onverwacht langskomt.

En nu is de zaak in hoger beroep, want Rudy zal niet slapen voordat alle homo's van het eiland geweerd zijn. Zij beroepen zich op het 'verstoren van de openbare orde'!!!!! Deze rechtszaak heeft volgens mij daar meer van dan wat de twee dames zijn begonnen.

Zie ook:

http://www.arubastation.com/Article4941.phtml
gaykrant artikel
Wiki: wat is een homohuwelijk