Michiel's BigLog

07 January 2005

Arubaanse (t)issues

Vanavond is er een lezing over wetten in het Koninkrijk, en vooral de relatie tussen Arubaanse en Nederlandse wetten. Een gerelateerd onderwerp dat op Aruba meer stof heeft doen opwaaien dan Ivan de orkaan: het homohuwelijk. Twee getrouwde vrouwen (met elkaar bedoel ik dan) kwamen op Aruba wonen afgelopen November. Zij wilden zich graag inschrijven in het bevolkingsregister. De betreffende ambtenaar fronste zijn wenkbrauwen, dacht even goed na, en zei: 'Sorry, dat kan niet, want U bent geen man en vrouw'.
Tja, je verwacht dan dat een leidinggevende zegt: ja, maar de Nederlandse wet staat tegenwoordig een homohuwelijk toe, U bent hier in feite in (een deel van) Nederland, dus mag men zich hier inschrijven. Helaas.

klik om te vergroten

En wat vind jij van het homohuwelijk, Blue?
De dames moesten maar een rechtszaak beginnen. En gelukkig maar, zij deden dat ook! Op 18 november vond deze plaats, tegen het Land Aruba. De minister van Justitie hier is er erg duidelijk over: jullie mogen trouwen, maar we hebben liever niet dat jullie hier wonen. Op 9 december besloot de (Nederlandse) rechter anders: er is geen wet die het deze mensen zou verbieden zich in te schrijven, en dus moet het worden toegestaan.

Inmiddels stonden de kranten, de televisie en de straten vol van gepraat over wel of niet homo-huwelijk. Aruba ligt een beetje achter op Nederland (of op Amsterdam in elk geval). Homo's op Aruba zijn single, of wonen samen met 'een huisgenoot'. Die zal dan wel een fake kamertje hebben waar hij elke nacht even de lakens door elkaar moet schudden, voor als minister Rudy Croes (de man met de baard bovenop zijn hoofd) de volgende dag onverwacht langskomt.

En nu is de zaak in hoger beroep, want Rudy zal niet slapen voordat alle homo's van het eiland geweerd zijn. Zij beroepen zich op het 'verstoren van de openbare orde'!!!!! Deze rechtszaak heeft volgens mij daar meer van dan wat de twee dames zijn begonnen.

Zie ook:

http://www.arubastation.com/Article4941.phtml
gaykrant artikel
Wiki: wat is een homohuwelijk

2 Berichten:

Op 1:27 PM, hoestte Anonymous Lucio Yokoyama dit op

Rather disputable.

 
Op 7:37 PM, hoestte Blogger Michiel van der Blonk dit op

Really, why? Anyway, your account is closed, and I don't see a point in your 'argument'.

 

Post a Comment

<< Terug