Michiel's BigLog

22 September 2005

Ik hoor stemmen

Nee, ik ben niet psychotisch :-)

Wij mogen morgen stemmen en dat is niet makkelijk. Er zijn zoveel politieke partijen met allemaal hetzelfde halfslachtige, omslachtige, lastig te lezen, verwarrende verhaaltje van een partijprogramma dat het moeilijk de minst slechte te kiezen is.

Een aantal toch wel leuke punten:
Eerst maar de zittende regering, die vorige keer met een prachtige overwinning de zetels innam.
MEP: heel veel bereikt in de afgelopen vier jaar. Klopt. Nu nog echt goede plannen laten zien. Jullie zijn in elk geval erg goed in geld opmaken: de staatsschuld bijna verdubbeld!

AVP: de economie kan niet meer draaien op uitbreiding van toerisme, nu het eiland al overvol is. Wij zijn het dichtst bevolkte land van Noord- en Zuid Amerika! Er moet dus gewerkt worden aan een alternatief: de kennis-economie. Goed voor de IT, dus voor ons.
RED (1): het plan voor volledige aanleg van fietspaden, met als voordelen: beter voor het milieu, minder files, en kinderen eindelijk niet meer afhankelijk van de ouders om ergens te gaan spelen of verenigingsleven.
RED (2): het plan voor 40 uur school-aanwezigheid voor kinderen. Alweer: de ouders ontlast van de kinderzorg, vrijwel alle volwassenen werken namelijk full-time, mannen en vrouwen (tja of dat nou goed is)... De kinderen besteden na de lessen aandacht aan allerlei verenigings-werk, dat zij zelf kiezen: muziek, sport, spel, cultuur, leren. Volgens mij een gouden plan.
Democracia Real: nee dit is geen voetbalclub, Pa! Zij hebben zeer veel vernieuwende ideeen, vooral het e-government, de wet schuldsanering, en speciaal onderwijs voor hoogbegaafden. Allemaal niet baanbrekend, maar wel goed doordacht, en progressief.
NB: volg de linkjes om meer te weten over de programma's.

En naast dit alles zijn er dan de carnavaleske optochten en geldverslindende feestjes, echte vriendjespolitiek (maak je vriendje directeur van een of andere organisatie, leuk toch?), etc... De hoop is natuurlijk dat na deze verkiezingen het eindelijk afgelopen is met de corruptiehet niet navolgen van de regels.

Zojuist las ik nog even op wikipedia hoe het nou eigenlijk moet met die Trias Politica. Erg interessant, hoewel nog moeilijk te begrijpen allemaal. Ik denk wel dat het helpt met onze wekelijkse QuizNight, ook wel TriVia, waar ik nu aan meedoe.

In de plannen van de andere partijen, kon ik niet zoveel moois vinden, of de partijen waren in het geheel niet op het internet en in de kranten te vinden. Tijd voor een e-government.

0 Berichten:

Post a Comment

<< Terug