Michiel's BigLog

28 November 2004

Voorbereiding op de nieuwe tuin

klik om te vergroten
Yasmara is bezig met de voorbereiding van onze nieuwe tuin. In de bakjes die eigenlijk bedoelt zijn voor theelichtjes zitten nu kleine plantjes te groeien.

25 November 2004

Wat ben ik?

Ik ben klein, leef in een wit doosje. En ik hou van water. Maar ik moet wel goed schoongehouden worden, anders ga ik je steken. In je oog. Maar als ik schoon en gezond ben leef ik graag op je oog en help ik je zien.

Wat dit is weet je nu misschien wel. Grace (onze werkster) had geen idee. En dus verdronk ze mij in een groot wit zwembad, waarna ik in een berg stront viel. Wat een einde!

Goed, Grace wist niet van mijn bestaan af. Zo kom je er achter dat je in dit leven allerlei dingen maar aanneemt, zoals dat iedereen wel weet wat een contactlens is, en het niet door de gootsteen spoelt.

23 November 2004

Wie ben ik?

Een kern van waarheid? Volgens deze test ben ik HTML, ofwel HyperText Markup Language, de taal van het web. Klik rechts, kies Bron bekijken (View Source) en je ziet wat ik ben.




Met dank aan Jasmine voor de link

Gediplomeerd baby-monteur


vlnr: prof. drs. ing. M. van der Blonk en prof. dr. ir. Y. van der Blonk-Pourrier

21 November 2004

Yasmaraatje de wereldkampioen

Vandaag was ik weer eens op speedcubing en daar werd ik weer geconfronteerd met het feit dat mijn vrouw wel een nationaal record op haar naam heeft staan en ik niet. Niet zo gek omdat ik voor Nederland uit kwam op het kampioenschap en Yasmara (als enige) voor Aruba. Toch knap van haar om de week voor het kampioenschap te beginnen met oefenen en meteen een nationaal record te vestigen. Inmiddels hebben ze mijn naam al uit alle lijsten gehaald (boehoehoe) omdat ik in 2004 niet meer heb meegedaan.

zie hier de landskampioenen

I know Kung Fu

klik om te vergrotenAls ik lees op wikipedia krijg ik altijd het gevoel dat ik mij in de Matrix bevind. Weet je nog die scene waarin Neo in de 'leerstoel' zit? Hij doet zijn ogen open na dertig seconden data pompen en zegt: "I know Kung Fu". Ik lees op wikipedia over architectuur en na dertig minuten zeg ik ook: "I know architecture". Het leuke is als je een woordje niet weet dan klik je er op en krijg je meestal een gedegen antwoord.

En tijdens het lezen kwam ik erachter dat het idee van wikipedia gebaseerd was op de ideeen van een van de beroemdste architecten van deze eeuw: Christopher Alexander. Ik wil zeker zijn boek "A timeless way of building" gaan lezen.

13 November 2004

Vergeten...

Als er één film is die je niet moet gaan zien met kinderen (zowel binnen als buiten de baarmoeder), dan is het wel Forgotten. In deze film zitten zulke waarzinnige schrik-effecten dat je hart echt op hol slaat tenzij je stalen zenuwen hebt. Zet je vooral schrap voor een scene waarbij de hoofdpersoon in de auto zit. Ik zal niet alles verklappen. Eigenlijk is het verhaal helemaal niet zo eng of bijzonder, maar de manier waarop het gefilmd is is echt weerzinwekkend. Wij kwamen trillend uit de bios.

06 November 2004

Professioneel schrijven

Ik ben aan het 'solliciteren' op internet om technische artikelen
gepubliceerd te krijgen. Inmiddels is ASPToday
geinteresseerd. Dus wellicht binnenkort een linkje naar een internet
magazine met mijn naam erop. Het verdient lekker, en alles gaat via internet, dus lekker vanaf thuis op de computer werken.

Nou ik kan er meteen wat aan toevoegen. Ik dacht dat het wel even zou duren maar toen ik thuiskwam uit het internet cafe en even in mijn email keek had ik al een reactie binnen. Ik mag aan de slag, verwachte publicatie datum is over een maand. Alhoewel ik het trieste vermoeden heb dat jullie geen van allen zullen begrijpen wat ik bedoel met 'runtime generated data classes'.

Nou ja, een troost is dat geen enkele moslim fundamentalist zich daar over zal druk maken.

Baby cursus

Gisteren waren we op de eerste les van onze baby-cursus. Helaas was alles in het Papiamento, en de vroedvrouw die de presentatie gaf ratelde alles af. Gelukkig hebben we een leuk boekje meegekregen dus ik kan nog wat nalezen. De cursus wordt georganiseerd door het Wit Gele Kruis. Of, zoals een ex-collega die nog wat Nederlands moet bijspijkeren zei: 'de witte geile cruise'.